Label

22 Julai 2010

BISKUT BOLA SALJI

i

BAHAN-BAHAN

3 cawan tepong gandum
1 1/2 ccawan minyak sapi,
1 sudu teh esen vanilla
1 cawan gula aising
1 biji telor
sedikit garam
1 cawan ssu tepong

CARA MEMBUANYA

gaulkan tepng gandum dengan minyak sapi,garam,telor dan esen vanilla
uli dengan lembut
kemudian ambil adunan sedikit demi sedikit dan bentukkan menjadi guli
selepas itu susun ke dalam dulang ketuhar
bakar pada suhu 180'c dalam 10-15 minit
apabila sudah masak,sejukkan selama 5 minit
gaulkan dengan campuran gula aising dan tepong susu tadi dengan rata

1 ulasan:

  1. Wahh.. favorite saya kuih ni. memang time raya je dapat jumpa...

    BalasPadam

PETUA PETUA

OVELETTE(Ovellete nie warna oren ok)

*untuk melembutkan kek anda....
*letakkan satu sudu teh ovelette ke dalam adunan kek anda..


ANTI MOLE (yang berwarna putih seakan chocolate rise)

*Agar kek anda tidak berkulat
*untuk tahan lama kek anda..
*letakkan sedikit jer...
*kalau berlebihan akan membuat kek anda menjadi pahit.

LEAVE YOUR MESSAGE HERE


ShoutMix chat widget
Terdapat ralat dalam alat ini

kawan-kawanku yang setia