Label

22 Julai 2010

BISKUT BATANG BURUK


BAHAN-BAHAN

tepong susu
gula halus tepug kacang hijau
kulit popiah


CARA MEMBUATNYA

potong kulit popia kapada 2 bahagian dengan jarak sisi 6 cm
ambil sehelai demi sehelai kulit popiah dan gulingkan mengunakan batang pen
di hujung gulungan tadi letakan sedikit kuning telur untuk melekatkan popiah
bahagikan 3 barulah di tanggal dari pen tadi
ulang perkara sama kepada kulit popiah yang seterusnya
setelah selesai goreng kulit popiah yang telah siap di gorerng tadi sehingga kuning
campurkan tepong kacang hijau,tepong susu dan gula halus
masukkan kulit popiah yang baru di angkat masak ke dalam adunan
sumbatkan adunan ke dalam kulit popiah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PETUA PETUA

OVELETTE(Ovellete nie warna oren ok)

*untuk melembutkan kek anda....
*letakkan satu sudu teh ovelette ke dalam adunan kek anda..


ANTI MOLE (yang berwarna putih seakan chocolate rise)

*Agar kek anda tidak berkulat
*untuk tahan lama kek anda..
*letakkan sedikit jer...
*kalau berlebihan akan membuat kek anda menjadi pahit.

LEAVE YOUR MESSAGE HERE


ShoutMix chat widget

Share it

kawan-kawanku yang setia