Label

23 Julai 2010

BISKUT CHOCOLATE CHIP

BAHAN-BAHAN

350gram mentega,
300 gram gula perang,
3 biji telor,
400 gram coklat chip,
100 gram walnut (di cincang),
500 gram tepong gandum,
20 gram serbuk penaik,
200 gram serbuk coklat

CARA MEMBUATNYA

pukul mentega dan gula perang sehingga kembang
kemudian masukkan telur satu persatu
masukkan tepung gandum, serbuk penaik dan serbuk coklat ke dalam adunan tadi
kacau sehingga sebati
kemudian masukkan coklat chip dan walnut ke dalam adunan tadi
gunakan piping bag dan paipkan bentuk bulat di atas dulang ketuhar @ bentukkan sesuka hati kamu
bakar pada suhu 180'c selama 10-15 minit hingga warna bertukar perang keemasan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PETUA PETUA

OVELETTE(Ovellete nie warna oren ok)

*untuk melembutkan kek anda....
*letakkan satu sudu teh ovelette ke dalam adunan kek anda..


ANTI MOLE (yang berwarna putih seakan chocolate rise)

*Agar kek anda tidak berkulat
*untuk tahan lama kek anda..
*letakkan sedikit jer...
*kalau berlebihan akan membuat kek anda menjadi pahit.

LEAVE YOUR MESSAGE HERE


ShoutMix chat widget

kawan-kawanku yang setia