Label

17 Julai 2010

KEK DANGDUT


BAHAN-BAHAN

10 biji telor ayam
16 oz mentega
1 tin sekaya besar
1/2 gelas gula halus
1 Tin kecil susu pekat
3 gelas horlick
perwarna hijau
6 gelas susu tepong

CARA MEMBUATNYA

pukul mentega dengan gula hingga kembang
kemudian masukkan telor satu persatu
selepas itu campurkan sekaya
gaul hingga rata
kemudian masukkan susu manis dan horlick
kemudian gaul sehingga sebati
baru masukkan susu tepong
kacau sehingga sebati
kemudian kukus selama 3/4 jam....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PETUA PETUA

OVELETTE(Ovellete nie warna oren ok)

*untuk melembutkan kek anda....
*letakkan satu sudu teh ovelette ke dalam adunan kek anda..


ANTI MOLE (yang berwarna putih seakan chocolate rise)

*Agar kek anda tidak berkulat
*untuk tahan lama kek anda..
*letakkan sedikit jer...
*kalau berlebihan akan membuat kek anda menjadi pahit.

LEAVE YOUR MESSAGE HERE


ShoutMix chat widget

Share it

kawan-kawanku yang setia