Label

07 Ogos 2010

BISKUT SUSU


BAHAN-BAHAN

150 gram tepong gandum
100 gram gula halus
100 gram mentega
50 gram susu tepong
1 biji kuning telur
ceri hijau @ merah ( dipotong kecil2x

 
CARA MEMBUATNYA

pukul mentega dan gula sehingga kembang
setelah itu masukkan kuning telor sambil di kcau rata
masukkan tepong gandum dan tepong susu sambil di gaulkan sehingga sebati
terapkan adunan ke dalam acuan semperit pecah @ bentukkan mengikut citarasa anda
letakkan ke dalam dulang ketuhar
letakkan ceri di atas biskut tadi dan bakar sehingga masak
bakar pada suhu 180'c dalam10-15 minit

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PETUA PETUA

OVELETTE(Ovellete nie warna oren ok)

*untuk melembutkan kek anda....
*letakkan satu sudu teh ovelette ke dalam adunan kek anda..


ANTI MOLE (yang berwarna putih seakan chocolate rise)

*Agar kek anda tidak berkulat
*untuk tahan lama kek anda..
*letakkan sedikit jer...
*kalau berlebihan akan membuat kek anda menjadi pahit.

LEAVE YOUR MESSAGE HERE


ShoutMix chat widget

Share it

kawan-kawanku yang setia