Label

06 Ogos 2010

BISKUT CORNFLAKES




BAHAN-BAHAN

500 gram mentega,
250 gram gula aising,
2 biji telur,
680 gram tepung gandum,
200 gram cornflakes,
2 titik perisa vanila


CARA MEMBUATNYA

pukul mentega dan gula aising sehingga sebati
masukkan telur satu persatu
pukul sehingga lembut dan sebati
gunakan piping bag dan paipkan dalam bekas acuan kertas sehingga setengah penuh
kemudian taburkan cornflakes yang telah di kecil-kecilkan di atasnya
bakar dalam suhu 180'c selama 10-15 minit hingga bertukar menjadi perang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PETUA PETUA

OVELETTE(Ovellete nie warna oren ok)

*untuk melembutkan kek anda....
*letakkan satu sudu teh ovelette ke dalam adunan kek anda..


ANTI MOLE (yang berwarna putih seakan chocolate rise)

*Agar kek anda tidak berkulat
*untuk tahan lama kek anda..
*letakkan sedikit jer...
*kalau berlebihan akan membuat kek anda menjadi pahit.

LEAVE YOUR MESSAGE HERE


ShoutMix chat widget
Terdapat ralat dalam alat ini

kawan-kawanku yang setia