BAHAN-BAHAN
8 OZ mentega
1/2 gelas gula halus
1/2 gelas tepong gandum
2 biji kelapa ( 4 gelas santan pekat dan di masak sampai keluar minyak)
8 helai daun pandan (di kisar) @ 1 sudu teh pandan paste
1/2 tin susu manis pekat
7 biji telor ayam
1 sudu teh rempah kuih
sedikit pewarna hijau
CARA MEMBUATNYA
santan di masakdengan air daun pandan @ pandan paste sampai berminyak
mentega dan gula di pukul sampai putih
masukkan telor,susu dan santan yang telah di sejukkan
masukkan tepong gandum dan rempah kuih dan sedikit pewarna hijau
selepas itu kukus sehingga masak = 4 1/2 jam.
acuan hendaklah di alaskan dengan kertas minyak dan di taburkan dengan sedikit tepong gandum.
8 OZ mentega
1/2 gelas gula halus
1/2 gelas tepong gandum
2 biji kelapa ( 4 gelas santan pekat dan di masak sampai keluar minyak)
8 helai daun pandan (di kisar) @ 1 sudu teh pandan paste
1/2 tin susu manis pekat
7 biji telor ayam
1 sudu teh rempah kuih
sedikit pewarna hijau
CARA MEMBUATNYA
santan di masakdengan air daun pandan @ pandan paste sampai berminyak
mentega dan gula di pukul sampai putih
masukkan telor,susu dan santan yang telah di sejukkan
masukkan tepong gandum dan rempah kuih dan sedikit pewarna hijau
selepas itu kukus sehingga masak = 4 1/2 jam.
acuan hendaklah di alaskan dengan kertas minyak dan di taburkan dengan sedikit tepong gandum.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan