Label

27 Julai 2010

BISKUT KACANG BOTAK

BAHAN-BAHAN

1kilo kacang tanah
1 gelas minyak masak
4 biji telor ayam
1 kilo tepong gandum
1 gelas gula pasir
\
CARA MEMBUATNYA

pukul gula pasir dan telor shingga kembang
kemudian masukkan minyak masak
pukul sehingga sebati
letakkan sedikit demi sedikit adunan pada kacang yang di tabur tepong gandum
goyang agar adunan dan tepng gandum menyaluti kacang tersebut
buat berkali-kali sehingga kacang beul-betul di saluti tepong dan adunan tadi
setelah itu gorengkan kacang yang telah di saluti

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PETUA PETUA

OVELETTE(Ovellete nie warna oren ok)

*untuk melembutkan kek anda....
*letakkan satu sudu teh ovelette ke dalam adunan kek anda..


ANTI MOLE (yang berwarna putih seakan chocolate rise)

*Agar kek anda tidak berkulat
*untuk tahan lama kek anda..
*letakkan sedikit jer...
*kalau berlebihan akan membuat kek anda menjadi pahit.

LEAVE YOUR MESSAGE HERE


ShoutMix chat widget

kawan-kawanku yang setia