Label

17 Julai 2010

TART NENAS

BAHAN-BAHAN
340 gm mentega
2 camca gula
secubit garam(ikut citarasa anda)
500 gm tepung gandum
2 biji telor
1 biji kuning telor
jem nenas
CARA MEMBUATNYA
putar mentega, gula dan garam selama 4 minit
masukkan telor.masukkan tepung gandum.
canaikan isi di tengah-tengah nya dengan jem nenas.
kemudian gulung
bakar pada suhu 180'c (20 minit)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PETUA PETUA

OVELETTE(Ovellete nie warna oren ok)

*untuk melembutkan kek anda....
*letakkan satu sudu teh ovelette ke dalam adunan kek anda..


ANTI MOLE (yang berwarna putih seakan chocolate rise)

*Agar kek anda tidak berkulat
*untuk tahan lama kek anda..
*letakkan sedikit jer...
*kalau berlebihan akan membuat kek anda menjadi pahit.

LEAVE YOUR MESSAGE HERE


ShoutMix chat widget

kawan-kawanku yang setia