Label

26 Julai 2010

BISKUT KACANG


BAHAN-BAHAN

1 kilo kacang tanah,
1 kilo gula pasir,
1/2 kilo minyak makan
1 kilo tepong gandum
1 biji kuning telur ( untuk di sapu)

CARA MEMBUATNYA

kacang di goreng tanpa minyak sampai garing,
buang kulitnya dan kisarkan sampai lumat,
gula pasir juga hendaklah dikisar sehingga halus,
masukkan tepong gandum ,kacang serta gula pasir yang telah di kisar tadi
gau sehingga sebati
masukkan minyak masak sedikit demi sedikit ke dalam adunan sampai adunan dapat diterap
terapkan adunan megikut citarasa anda sendiri
sapukan kuning telur di atasnya
letakkan seketul kacang pada setiap adunan yang telah di terap tadi
kemudian bakar pada suhu 180'c dalam 10-15 minit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PETUA PETUA

OVELETTE(Ovellete nie warna oren ok)

*untuk melembutkan kek anda....
*letakkan satu sudu teh ovelette ke dalam adunan kek anda..


ANTI MOLE (yang berwarna putih seakan chocolate rise)

*Agar kek anda tidak berkulat
*untuk tahan lama kek anda..
*letakkan sedikit jer...
*kalau berlebihan akan membuat kek anda menjadi pahit.

LEAVE YOUR MESSAGE HERE


ShoutMix chat widget

kawan-kawanku yang setia